Friday 13 May 2011

Crestinul "ideal" [ external source ]

Am ajuns sa vadem tot mai mult fata crestinatatii, sa vedem adevarata valoare a unui crestin. Astazi, desi multi se numesc crestini, constatam si reconstatam ca una e vorba si alta fapta. Oamenii sunt tot mai rai, plini de invidie, iar dragostea lor pentru bani, minciuna si curvie ii face sa spuna ca nu e nimic rau in asta. Am ajuns sa vedem cum unii crestini sunt invatati sa minta, sa insele si sa fie cat mai egoisti, ca nah Domnul ne-a dat intelepciune. Si astfel acesti intelepti sunt gata sa faca orice pentru o viata mai buna. Acum curvia se numeste dragoste, iubirea de bani se numeste afacere, iar egoismul intelepciune. Astazi cei care mai vor sa faca bine sunt fraieri si fara minte. Astazi crestinul ideal este acel crestin plafonat si fara vlaga, acel care habar nu are de ce merge la Casa lui Dumnezeu, acel ce primeste tot si nu pune intrebari. Astazi nu e bine sa se citeasca Biblia ca ….. se formeaza prea multe pareri in biserica. In astfel de situatii si multe altele nu putem sa nu ne intrebam ,,de ce crestinii nu mai sunt crestini?’’

Insa toate acestea se intampla dintr-un real motiv, din pricina inmultirii faradelegii. Acum nimic nu mai conteaza, poti sa te imbraci cum vrei, poti sa porti podoabe cat mai intepatoare ca un brad de Craciun, iar daca dragostea e mare, nici chiar sexul nu mai conteaza. Cresterea copiilor a devenit o povara, insa avem timp suficient sa ne alintam animalele. Si nu care cumva, cineva, sa nu fie de accord cu parerea noastra, ca suntem in stare ,,sa le aratam noi’’. Acum pacatul se numeste normalitate, insa Cuvantul lui Dumnezeu ramane acelasi. Orice faradelege este pacat si tot ce este opus Bibliei are acelasi nume. Insa tot ceea ce se intampla, a fost prevazut cu multi ani in urma. Traim vremurile de pe urma si in loc sa ne trezim la o pocainta adevarata, parca tot mai multi dormim. Cei slabi sunt judecati si in loc sa-I tragem in sus, tot mai mult ii bagam in morcila. Multi lideri au impresia ca ei detin adevarul absolut si ca ei hotarasc cine sa fie mantuit si cine nu, cine sa se sfinteasca si cine sa se plafoneze. In loc sa ne calauzeasca spre lumina adevarului ne manipuleaza si ne mint cu nerusinare. Mai important decat dreptatea si smerenia au devenit relatiile si politica, imaginea inaintea oamenilor care ne impovareaza si ne dispretuiesc. Insa se apropia ziua cand lacrimi nu vor mai fi, cand cel rau isi va primi rasplata, se apropie timpul sa mergem Acasa. A venit vremea intalnirii cu Mirele, iar toate aceasta imagine a crestinului de fatada, va disparea Iata Eu vin curand si rasplata mea este cu Mine. Astazi,orisicum as fi privit, aleg sa raman un crestin ,,fraier’’,un crestin care inca crede in bunatate, in dragoste, familie si in smerenie. Astazi aleg sa fiu un crestin care traieste ca si un crestin.

Marin Somai,  CrestinTotal.ro

No comments:

Post a Comment

Leave A Comment »




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


FOLLOW US

Follow us by:


::: Wild-Voice.Blogspot.com :::



Copyright © Wild-Voice 2019 .All rights reserved




Creative Commons License