Saturday 12 March 2011

Omul matur in credinta traieste in toata plinatatea credintei lui Hristos [ O viata de biruinta ]

 Aceasta caracteristica a unui credincios " adult " este exprimata clar in fragmentul din Efeseni 4.12-6. Versetul 12 vorbeste de " desavarsirea sfintilor ", versetul 13 de " inaltimea staturii plinatatii lui Hristos ", versetul 15 spune ca noi " crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel care este Capul, Hristos " si versetul 16 vorbeste de unitatea Trupului prin crestere si zidire proprie. Expresia " pana vom ajunge " ( versetul 13 ) ne arata tinta procesului de crestere: noi trebuie sa crestem- din starea de nou-nascuti, copilasi si copii in credinta- pana vom ajunge la omul matur, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos ". Dupa cum un nou-nascut, in viata pamanteasca, este la inceput mic si neajutorat, dar de-a lungul anilor creste pana la omul vrednic si puternic, tot asa este si in viata duhovniceasca a copiilor lui Dumnezeu: copilasii si minorii in credinta devin oameni puternici si desavarsiti in credinta. Cercul curat si alb din inma credinciosilor este inca mic, dar apoi creste, prin avansarea in credinta, in timp ce pata neagra, pacatoasa din inima este treptat biruita. La aceasta s-a referit Ioan cand a proclamat: " Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez ! " ( Ioan 3:30 ).

Conform Romani 6:1-14, cu cat exersam si " tinem in moarte " vechiul Adam, cu atat mai mult va creste in noi viata noua in Hristos. Astfel vom creste treptat spre omul matur in credinta si vom trai in statura plinatatii lui Hristos. Acest proces de maturizare are loc prin experienta lunga in viata de credinta si de adunare, prin ramanerea permanenta in Domnul si Cuvantul Sau, printr-o intemeiere adanca in Hristos si printr-o viata normala de rugaciune. Asadar, cine ramane in Hristos si in harul lui Dumnezeu, dupa nasterea din nou, cine se preda prin credinta Domnului zi de zi, traieste in Cuvantul lui Dumnezeu si nu ingaduie nici un pacat in viata sa, acela va si ajunge la omul matur in credinta.

Un om matur in credinta este adanc si strans unit cu Capul, Isus Hristos

Scopul propriu-zis al cresterii in credinta este ca noi sa ne asemanam cat mai mult cu Hristos si sa fim transformati in chipul Sau ( Rom. 8:29 ). Hristos trebuie sa ia chip in noi ( Gal. 4:19 ). El trebuie sa creasca in noi, iar noi, adica eul nostru vechi, trebuie sa scadem complet ( vezi Ioan 3:30 ). Toate acestea rezulta si din contextul din Efeseni 4:12-16: " ... sa crestem in toate privintele ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos ! " ( Efes. 4:15 ). Omul matur in credinta creste spre a ajunge la Hristos, Capul. Viata sa proprie, eul sau, omul sau vechi, moare " treptat ". In el este slavit numai Hristos ( Ioan 17:10 ).

J.L, Evangeliums Mission




No comments:

Post a Comment

Leave A Comment »




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


FOLLOW US

Follow us by:


::: Wild-Voice.Blogspot.com :::



Copyright © Wild-Voice 2019 .All rights reserved




Creative Commons License