Tuesday 10 May 2011

Israel - 63 de ani de existenta



Israel - La Mulți Ani !


Ziua Independenţei statului Israel a debutat luni seara prin ceremonia aprinderii torțelor pe muntele Herzl, eveniment care a dat lumină verde festivităților care, pe parcursul zilei de marți, vor marca  63 de ani de existență a statului Israel.
Printre cei care au aprins torțe s-au numărat Arij Aarachab, asistentă socială druză, care a reprezentat Serviciul de închisori, Saar Shapira, voluntar în organizația "Tinerii focului", prietenul tânărului care a murit în marele incendiu de pe Muntele Carmel, rabinul Simon Rosenberg, care și-a pierdut fata și ginerele în atentatul terorist de la Beit Habad din Mumbei (India) în anul 2008. Michael Goldman, supravieţuitor al Holocaustului, a cărui poveste personală a inspirat filmul "Lovitura nr. 81", a aprins o torţă pentru a marca 50 de ani de la procesul lui Eichmann.
Pe tot parcursul zilei de marți se vor desfățura în tot Israelul numeroase evenimente ce vor marca Ziua Independenței statului evreu.  Serviciul medical național Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roșii, este pregătit să intervină în orice moment, gradul de alertă fiind maxim. Astfel, echipajele medicale vor fi desfășurate în toată țară într-un număr ridicat, ambulanțele dispunând de medici, paramedici, instalații mobile de acordare a primului ajutor, ambulanțe speciale pentru îngrijire intensivă, motociclete, etc.
În plus, mii de poliţişti, poliţişti de frontieră şi voluntari ai Gărzii Civile au fost dispersați în întreaga ţară. Mulţi poliţişti şi voluntari, sub acoperire sau în uniforme, se vor afla în toate locurile de divertisment din țară, pentru a preveni fenomenele criminalistice. În plus, se vor intensifica acțiunile de verificare și amendare a magazinelor sau persoanelor particulare care vând băuturi alcolice şi artificii care nu sunt conform dispozițiilor legale sau încălcă procedurilor de siguranţă.
De Ziua Independenţei, Biroul Central de Statistică a făcut public faptul că statul Israel are aproximativ - 7 746 000 de locuitori. Cifrele Biroului indică, de asemenea, faptul că populaţia evreiască din ţară numără aproximativ 5 837 000 de oameni, constituind 75,3% din populaţia israeliană. Populaţie arabă reprezintă aproximativ 20,5%, iar restul populației de aproximativ 322 000 de oameni (4,2% ) este constituită din imigranţil (noi veniți / olim hadașim) şi copiilor lor care nu sunt înregistrați ca evrei de Ministerul israelian de Interne. (AnimaNews)

animanews.com


No comments:

Post a Comment

Leave A Comment »




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


FOLLOW US

Follow us by:


::: Wild-Voice.Blogspot.com :::



Copyright © Wild-Voice 2019 .All rights reserved




Creative Commons License