Saturday 5 December 2009

Interviu cu Grupul Speranta [external source]

CrestinTotal: Pentru inceput va rugam sa ne spuneti cate ceva nou despre voi. Cum de ati ajuns sa fiti asa de cunoscuti? Si cea mai ascultata formatie?


Speranta: Cateva lucruri despre noi… Suntem oameni care il iubim pe Domnul, scopul nostru este ca atat timp cat traim sa spunem oamenilor despre ceea ce a facut El in viata noastra. Totul se datoreaza harului lui Dumnezeu, am inteles bine chemarea pe care Domnul ne-a facut-o ca formatie si nu ne-am limitat doar la cateva persoane, ci scopul nostru a fost sa extindem atat activitatea muzicala a grupului, cat si cea misionara, cautand oameni dedicati cu care sa colaboram. Faptul ca am ajuns cunoscuti se datoreaza dorintei noastre de a ne implica in misiune organizand programe din loc in loc, cautand sa ducem un mesaj autentic, dar si o muzica pentru toate generatiile.



CrestinTotal: Toate cantarile pe care le cantata sunt compuse de voi (Speranta)?



Speranta: In procent de 99% pot sa zic ca da, cantarile pe care le interpretam sunt compozitii proprii. Cele mai multe piese au fost compuse de fratele meu, Marius Gorcea, si de mine.



CrestinTotal: Puteti sa ne spuneti cateva dintre piesele Grupului Speranta de succes?

Speranta: Sunt multe cantari inspirate pe care de-a lungul anilor Grupul Speranta le-a cantat, dar eu cred ca fiecare piesa are frumusetea ei. O cantare poate intra in preferintele muzicale ale cuiva si datorita modului in care mesajul transmis rezoneaza cu cautarile si nevoile sufletesti ale celui care o asculta. Daca in urma cu cativa ani in topul preferintelor ascultatorilor nostri se aflau cantari ca: “Milioane de oameni”, “Batranii”,“Hai lupta, frate, lupta”, “Iarta-ne”, “Numele Tau e minunat”, in prezent printre cele mai iubite cantari sunt “In tara eterna”, “Fa-ti o corabie”, “Mi-am pus nadejdea-n Tine”, “Viata mea s- a schimbat”, “Prieten care alergi” si altele…



CrestinTotal: In anul acesta ati organizat mai multe turnee, sunteti multumiti de cum au decurs?

Speranta: Anul acesta ne-am organizat diferit fata de anii anteriori, deoarece am vrut ca prin mesajul cantarilor sa atingem cat mai multe inimi.Am simtit binecuvantarea si mana Domnului peste tot cu noi in turnee, dar a fost si greu, pentru ca organizarea acestor turnee implica multa pregatire, eforturi si resurse. Atunci cand vedem insa pe fetele oamenilor bucurie, cand suntem chemati sa revenim in acel loc, ne simtim incurajati sa mergem mai departe.



CrestinTotal: Ati avut vreodata momente de deznadejde in cariera voastra in care v-ati gandit sa renuntati?

Speranta: Au fost multe momente in care am simtit ca suntem la capatul puterilor, dar niciodata nu ne-am gandit sa renuntam la misiune. Intotdeauna am cautat voia Domnului si ne-am rugat Lui pentru reimprospatare, iar El ne-a ajutat de fiecare data.



CrestinTotal: Ce parere aveti despre situatia actuala a muzicii crestine din Romania?

Speranta: Ar fi multe de spus aici… Daca vorbim despre calitatea muzicii, cred ca s-au facut progrese mari si evidente. Am observat ca oamenii doresc mesaje directe prin cantare, oamenii au nevoie de imbarbatare prin cantare… Ca autori si compozitori nu trebuie sa uitam ca avem o mare responsabilitate, avand in vedere ca ceea ce facem este o slujba. Apoi ca interpret ceea ce transmiti prin cantare trebuie si sa traiesti in viata de crestin de zi cu zi… A canta spre slava lui Dumnezeu inseamna mai mult decat a avea o activitate in domeniul muzical… Ceea ce canti atinge vesnicia si atinge sufletul oamenilor.

Pe de alta parte fiind si producator, nu doar interpret, imi dau seama ca pentru cei care produc muzica si pentru cantareti sunt cei mai grei ani deoarece este foarte costisitor sa produci un album – raportat la salariul unui roman. Pentru majoritatea interpretilor este aproape imposibil sa-si recupereze fondurile investite din cauza ca foarte multa muzica crestina este piratata. Din cauza acestui fenomen ilegal care s-a extins tot mai mult, se va ajunge la situatia in care vor lansa albume doar cei care au “darul”, nu si cei care au “harul” de a canta. Va veni vremea si deja a si venit cand doar cei care isi permit sau isi gasesc un sponsor sa lanseze un album de muzica crestina. Multi interpreti crestini, inspirati de Duhul lui Dumnezeu, ne-au daruit de-a lungul timpului melodii de neuitat, adevarate nestemate pentru suflet. Acesti interpreti vor ramane in umbra trecutului fiindca nu isi mai permit sa scoata un album cu cantari noi, ziditoare pentru suflet. Este nevoie de lumina Domnului si calauzirea Lui, iar generatiile actuale ar trebui sa inteleaga ce deserviciu aduc muzicii crestine practicand pirateria.



CrestinTotal: Care este planul de viitor? Exista vreun material nou la care lucrati, sau aveti ceva planificat? Cand va aparea ultimul album si cum se va numi? Fanii astepta cu nerabdare album nou.



Speranta: Pentru perioada urmatoare, daca Domnul ne va ajuta, dorim sa continuam proiectele muzicale incepute anul acesta. Lucram in prezent la un nou album al Grupului Speranta si speram ca pana in vara sa putem lansa volumul 32. In acelasi timp se lucreaza in studio la doua noi albume cu “Gabriel Gorcea si Prietenii”. Suntem implicati in aceste zile si intr-un proiect muzical de colinde, speram sa il putem lansa cu prilejul Sarbatorii Nasterii Domnului, in decembrie. Avem in plan un nou album muzical “Speranta pentru cei mici” si pe partea de video muncim la editarea volumelor 4, 5 si 6 cu “Speranta si Prietenii”, ce vor fi lansate ca pe suport DVD. Pentru aceste proiecte s-au facut inregistrari in Cluj-Napoca si Arad cu mai multe grupuri si interpreti (Speranta, Emma, Ionut Craciun, Sorin Raica, Andreea Popoi, Grupul Harul, Adriana Stoica, Ligia Bodea, Cornel Cuibus, Cristian Vaduva, Grupul Raze de Lumina, Otto Pascal, Ekklesia, Rugul Aprins – Toflea, dar si altii). Dorim sa lansam incepand cu luna martie 2010 urmatoarele volume Speranta si Prietenii. In prezent lucram intens la editarea unui DVD special, care reflecta foarte bine activitatea misionara a Grupului Speranta, si anume: Misiunea Speranta 2009, care va fi disponibil in schimbul unei donatii personale pentru oricine doreste sa ne cunoasca mai bine si sa afle cum lucreaza Dumnezeu printre oamenii din Romania, dar si in celelalte tari in care ne implicam. Informatii mai multe despre toate acestea veti gasi pe site-ul nostru www.speranta.ro .



CrestinTotal: De Craciun planificati un turneu ca si anul trecut “Colindand in noapte”?

Speranta: Da, sigur ca da.. Ne-am bucura sa devina o traditie organizarea acestor concerte de colinde cu “Speranta si Prietenii” sub genericul “Colindand in noapte”. Ne-am propus sa sustinem concerte de colinde in mai multe mall-uri din tara, case de cultura si biserici. Suntem, de asemenea, invitati sa cantam in Parlamentul Romaniei si daca Domnul ne va deschide usile in 9 si 10 decembrie vom canta acolo.

CrestinTotal: Banuiesc ca in viata de trupa v-ati confruntat si cu evenimente mai ciudate/distractive. Povestiti-ne unul din ele.



Speranta: Asa este, calatorim mult impreuna pe parcursul turneelor noastre, ceea ce prilejuieste multe momente frumoase si dincolo de scena. Cat despre intamplarile mai ciudate care ni se intampla, sunt si din acestea fiindca viata are ciudateniile ei, dar despre acestea am putea discuta poate in particular… Important este ca formam o echipa de multi ani si intelegem scopul pe care il avem, astfel ca trecem cu bine si peste momentele bune si peste eventualele incidente.



CrestinTotal: In final am sa va rog sa transmiteti un mesaj tuturor vizitatorilor blogului www.crestintotal.ro

Speranta: In fiecare om Dumnezeu a investit un talant si cred ca fiecare dintre noi, daca lucram cu ceea ce am primit de la El, putem ajunge sa facem lucrari mari impreuna cu Domnul. Eu, spre exemplu, nu am avut cunostinte muzicale sau o pregatire speciala, nici nu am fost o persoana foarte citita si educata, mi-am petrecut majoritatea timpului la sat, dar, cu toate acestea, am incercat, impreuna cu fratele meu, Marius, sa facem ceea ce am stiut si cum am putut. Chiar daca inceputurile au fost mai slabe, simtindu-se lipsa de profesionalism, am inteles si am avut inaintea noastra o singura tinta. Am stiut ca Domnul ne cheama sa facem ceva pentru El, asa cum stim, in limita cunostintelor pe care le-am acumultat si a resurselor disponibile. Peste toate neputintele noastre l-am rugat pe Domnul sa isi intinda mana. Ceea ce suntem, suntem doar prin harul si bunatatea Lui. Tu poti sa fii o persoana care sa motivezi pe cei din jurul tau. Chiar daca ti se pare ca nu ai daruri deosebite, Domnul te cheama sa faci ceea ce stii si lucrul pe care il faci sa il faci cu seriozitate si daruire pentru Domnul. Un lucru care ar trebui sa se vada in fiecare din noi este roada duhului, dragostea, bucuria, pacea si celelelate… Arata-ti dragostea, lucreaza in asa fel incat bucuria mantuirii sa se vada mereu in sufletul si pe fata ta, incearca sa ai mereu cuvinte de incurajare pentru cei din jurul tau, cauta sa il reprezinti pe Domnul cu cinste in lumea aceasta! Sa aveti o calatorie placuta cu Domnul Isus pe acest pamant pana in vesnicie.



Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc tot ce faceti sa duceti la bun sfarsit

La acest interviu a raspuns Gabriel Gorcea

*lider Grup Speranta

*presedinte Misiunea Speranta

Interviu realizat de Iacob Emanuel - CrestinTotal.ro

3 comments:

  1. Am ascultat mai multa muzica crestina !
    Este foarte frumoasa muzica si linistitoare !
    Chiar stau in casa aici in Spania cu o familie de penticostali si prin ei am ajuns sa cunosc destul de multe despre religia penticostala !
    Eu si sotia mea avem obiceiul sa respectam toate religiile...mai ales persoanele !
    Deci.......salutari in special pentru cititoarea noastra fidela Lilee si vizitatorilor ei !
    Cu respect Eci si cami !

    ReplyDelete
  2. chiar astazi am discutat cu ionut ( un prieten care locuieste cu noi si este penticostal) despre acest blog.........este plecat la biserica acum dar cand se intoarce am sa intru pe blog sa-i arat si lui......cred ca asculta si chiar cunoaste grupul speranta !
    salutari tie si cititorilor tai !

    ReplyDelete
  3. Salut,
    Ne bucuram ca vizitati si ca apreciati blogul nostru.Daca aveti anumite intrebari despre pe anumite teme/subiecte postate pe blog, va rog sa le postati si o sa incercam sa va raspundem cat mai repede.
    In primul rand, cred ca trebuie sa stiti ca noi nu facem parte din cultul penticostal, si nu facem parte din nicio confesiune religioasa.
    In momentul in care incepi sa vorbesti despre Dumnezeu, sau despre Biblie, ori atunci cand cei din jur observa ca ai o inclinatie mai mult decat “obisnuită” spre religie, automat urmează intrebarea: “Ce religie ai? Din ce biserica faci parte? Ce cult frecventezi?” Pavel ne spune in 1 Corinteni 11:1 "Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos. "

    Suntem o comunitate care doreste sa calce pe urmele Bisericii lui Isus Hristos, asa cum este aceasta descrisa pe paginile Bibliei.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze familia! Salutari si din partea noastra!
    Echipa Wild-Voice

    ReplyDelete

Leave A Comment »




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


FOLLOW US

Follow us by:


::: Wild-Voice.Blogspot.com :::



Copyright © Wild-Voice 2019 .All rights reserved




Creative Commons License