Tuesday 20 October 2009

Interviu cu: Proconsul [External source]


Felicitari pentru melodie

CrestinTotal: Cum v-ati intors la Domnul? sau este doar o melodie? Ce sau cine v-a facut sa alegeti drumul acesta?

Proconsul: Ne-am intors la Domnul pentru ca ne-a ales El. Nu este doar o melodie, sunt chiar vreo sase melodii. Mai avem putin si concretizam un disc. Ne dorim sa ajungem sa slujim doar Domnului si sa si traim din asta, impreuna cu famiile noastre si consideram acesta un inceput.

CrestinTotal: Daca da care a fost motivul intoarcerii voastre?

Proconsul: Motivul intoarcerii noastre a fost frica aparuta in fata posibilitatii ca noi sa pierdem mantuirea. Fara mantuire, faptele noastre ar fi ramas moarte.

CrestinTotal: De ce melodia aceasta e dedicata Lui Dumnezeu?

Proconsul: Totul porneste de la o adanca recunostinta fata de binecuvantarea absoluta si totala, pe care Domnul a revarsat-o asupra noastra si asupra familiilor noastre. Si, pentru ca muzica este un dar nobil pe care Domnul ni l-a dat, tot prin muzica ii si raspundem.

CrestinTotal: Pe viitor va mai ganditi sa mai compuneti cantari de genul acesta?

Proconsul: Cu ajutorul Domnului, dupa cum am zis si mai sus, vrem nu numai sa facem un disc intreg de inchinare, dar sa si ajungem sa traim numai din muzica inchinata Domnului. Dar acest lucru nu implica numai intoarcerea tuturor colegilor nostri, ci presupune si o dezinhibare a publicului din Romania, care inca nu a inteles ca Domnul poate fi laudat oriunde, oricum si prin orice fel de muzica dar mai ales ca trebuie sa plateasca atunci cand merge la un spectacol sau cand vrea sa asculte muzica acasa. Ma refer aici si la cei care descarca muzica de pe net fara sa plateasca!

CrestinTotal: Cine a scris versurile de la melodia “Sunt al Tau””…si in ce momente??

Proconsul: Versurile sunt scrise de Dragos, impreuna cu sotia lui, Carmen Dinca si, evident, pentru ca sunt versuri de inchinare, sunt insuflate de Domnul.

CrestinTotal: Credeti ca noua melodie va avea un impact mai mare asupra publicului decat cele de pana acum?

Proconsul: Cu siguranta impactul va fi mai mare, chiar daca nu ne dam seama imediat, pentru ca orice lucrare asezata din inima la picioarele Domnului va avea roade.



CrestinTotal: V-ati intrebat vreo secunda daca Acel pentru care dedicati aceasta melodie exista cu adevarat?

Proconsul: Nu. Nu punem niciodata la indoiala faptul ca Dumnezeu exista, la fel cum nici voi nu va indoiti acum de existenta acestui interviu.

CrestinTotal: Daca v-ar chema cineva la o seara de tineret ati canta? Ati fost vreodata la o biserica evanghelica?

Proconsul: Am cantat deja de mai multe ori si in biserica, unui public restrans, dar si la evanghelizari, unde publicul era mult mai numeros.

CrestinTotal: Ce muzica va place sa ascultati. De ce? Aveti o trupa/artist preferat/melodie preferata?

Proconsul: Ca stil muzical ne plac foarte mult pop-rock-ul, rock-ul soft si jazz rock-ul. Dar ne place in general muzica buna, cu mesaj inteligent si constructiv. Ascultam si muzica de inchinare, insa nu cunoastem inca toata miscarea. Ne plac Delirious, Michael W. Smith, Jars of Clay si altii.

CrestinTotal: Ce reactii au cei din bransa voastra ca e inedit, puteti risca sa fiti marginalizati pentru aceasta melodie?

Proconsul: Noi nu suntem primii muzicieni de pe main stream care inchina piese Domnului. Din cate stim noi, au facut-o altii inaintea noastra si ii admiram pentru asta. Insa noi s-ar putea sa fim primii in Romania, care incearca sa duca totul la alt nivel, ajungand sa cante exclusiv Domnului. Asa ca pana acum nu ne-am lovit de reactii adverse, ci doar de o stare de mirare.

CrestinTotal: Odata ce e lansata melodia, inseamna ca v-ati asumat riscul, cunoscand pentru ce o faceti, cand spui “sunt al tau” cu toata convingerea, nimic nu te opreste sa o si dovedesti, ba chiar e o onoare?! Ce parere aveti?

Proconsul: Niciun om nu are aparatul cu care sa masoare credinta si devotamentul fata de Domnul. Toate vor fi judecate la venirea Lui. Deci, acum nu trebuie sa dovedim nimic oamenilor, pentru ca asta ar insemna sa ne laudam.

CrestinTotal: Care este cea mai mare teama a voastra?

Proconsul: Ne ingrozeste ideea ca vreun apropiat de-al nostru nu va fi mantuit.

CrestinTotal: Pentru cine vreti sa cantati in urmatorii 15 ani?

Proconsul: Noi am cantat intotdeauna muzica de dragoste pe ritmul careia oameni s-au indragostit, si-au declarat iubire vesnica, s-au casatorit si chiar au facut copii. Este o onoare pentru noi. Ne dorim sa cantam tot publicului nostru, care ne-a iubit timp de 10 ani si fara de care nu am fi putut ajunge aici. Insa ne mai dorim ca de acum incolo, acest public sa ne urmeze pe Drumul cu Sens Unic.

CrestinTotal: Practic, cu ce difera Proconsul din lume fata de Proconsul care canta pentru Domnul?

Proconsul: Chestia asta cu Proconsul din lume si Proconsul care canta pentru Domnul are in sine o judecata! Domnul Isus nu a voit scoaterea noastra din lume ci ca noi sa avem in lume un comportament si o stare care sa il evidentieze pe EL si slava Lui! In rest, muzica vine de la aceeasi Sursa, suntem aceeasi trupa, aceeasi muzicieni si vom avea aceleasi concerte live, cu sound-ul cu care publicul nostru s-a obisnuit. Proconsul sau cel putin o parte din el (pe care o dorim cat mai mare) canta pentru Domnul de fiecare data!

CrestinTotal: Care sunt proiectele pe care le-ati facut si de care va pare rau? Si care sunt proiectele de viitor?

Proconsul: Nu ne pare rau de nimic. Incercam sa invatam din greseli. Inafara de concertele noastre si turnee, ne dorim ca macar o data pe an sa organizam un spectacol-eveniment, la care sa participe nume mari din muzica crestina.

CrestinTotal: In final am sa va rog sa transmiteti un mesaj tuturor vizitatorilor blogului www.crestintotal.ro

Proconsul: “Mila voiesc, nu jertfa” – jertfa este Isus Hristos.

Interviu realizat de Iacob Emanuel pentru CrestinTotal.ro

No comments:

Post a Comment

Leave A Comment »




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


FOLLOW US

Follow us by:


::: Wild-Voice.Blogspot.com :::



Copyright © Wild-Voice 2019 .All rights reserved




Creative Commons License