Friday 21 May 2010

Lider palestinian: Israelul să fie exclus din ONU

În urmă cu câteva zile, Administrația americană anunța în cadru solemn reluarea negocierilor indirecte dintre Israel și Autoritatea Palestiniană, precizând că ”nu va ezita să nominalizeze oficial pe cei care pun în pericol încrederea ce trebuie să renască între cele două părți”.


Nici nu s-a uscat bine cerneala pe această declarație americană și miercuri, Nabil Shaat, una dintre figurile istorice ale mișcării Fatah a președintelui Abbas, a organizat o conferință de presă în cursul căreia a făcut o serie de afirmații, care vorbesc de la sine, în această delicată perioadă: ”Palestinienii trebuie să acționeze pe toate planurile pentru a izola Israelul pe plan internațional, pentru a-l exclude din ONU și a-l împiedica să-și întărească relațiile cu Uniunea Europeană”. El a estimat de asemenea că ”discuțiile de apropiere (Israel-AP, nr.) au puține șanse de reușită, iar palestinienii trebuie să urmărească cu meticulozitate cele mai mici greșeli israeliene și să informeze în acest sens, zilnic, Administrația americană”.
Mult mai grav, el a repetat ceea ce a declara nu de mult la un congres în Londra: ”Holocaustul a permis evreilor să stabilească relații strategice cu țări influente pe plan internațional”.
Până la ora redactării acestei știri, în pofida declarației amintite mai sus, Casa Albă nu a reacționat în nici un fel la afirmațiile lui Nabil Shaat. (Anima News)


www.animanews.com

No comments:

Post a Comment

Leave A Comment »




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


FOLLOW US

Follow us by:


::: Wild-Voice.Blogspot.com :::



Copyright © Wild-Voice 2019 .All rights reserved




Creative Commons License