Saturday 3 December 2011

Drumul spre intelepciune [ devotion ]


Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. - Eclesiastul 12:13

Cineva a spus: " Un pesimist vede tunelul; un optimist vede lumina de la capatul tunelului; dar un realist vede tunelul, lumina de la capatul tunelului si tunelul urmator ". Scriitorul cartii Eclesiastul a fost un realist care a vrut ca si noi sa vedem viata asa cum este ea in realitate si s-o traim conform intelepciunii divine.

J.I.Packer, spune ca baza reala a intelepciunii este in primul rand, recunoasterea faptului ca o mare parte din ceea ce se intampla in lume este lipsit de sens. Atunci cand ne dam ochelarii care ne fac sa vedem totul in roz, vedem lipsa de finalitate, moartea care secera totul, raul care infloreste - pe scurt, pare ca si cum Dumnezeu ar fi pierdut controlul.

De indata ce ne oprim si punem intrebari cu privire la caile lui Dumnezeu, spune Packer, suntem gata sa invatam intelepciunea Lui, care inseamna a cunoaste ce trebuie sa facem atunci cand suntem completamente incurcati de tunelurile vietii, care par sa nu se mai termine. Si ce inseamna lucrul acesta ? Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui ( Ecles. 12:13 ). Sa ne inchinam Lui cu reverenta si sa nu-I spunem in rugaciune mai mult decat avem de gand sa infaptuim ( 5:1-7 ). Sa facem binele ( 3:12 ). Sa traim raspunzatori pentru faptele noastre ( 12:14 ). Sa ne bucuram de viata cand Dumnezeu ne da prosperitate ( 7:14 ). Sa muncim din greu ( 9:10 ) si sa ne bucuram de agoniseala noastra ( 2:24 ).

Drumul spre intelepciune este o atitudinen realista cu privire la viata si acceptarea ca exista intrebari fara raspuns. Drumul spre intelepciune nu inseamna sa primim o explicatie, a-L intreba pe Dumnezeu ce vrea sa facem - apoi sa facem prin credinta.
Dennis De Haan

Multe lucruri vad in viata
Care nu-s la locul lor;
Ajuta-ma ca voia Ta s-o fac
Prin harul Tau mantuitor. - Dennis De Haan

Cel mai nobil gand care se poate salaslui in mintea omului este responsabilitatea pe care o are fata de Dumnezeu. - Daniel Webster



No comments:

Post a Comment

Leave A Comment »




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


FOLLOW US

Follow us by:


::: Wild-Voice.Blogspot.com :::



Copyright © Wild-Voice 2019 .All rights reserved




Creative Commons License